Keskikylän teatteri

Keskikylän teatteri esittää näytelmän:
Amorin nuolia ja muita huolia

Näytökset:

Viikko 4/2024

Perjantai – 26.1. klo 19.00 – Ensi-ilta

Sunnuntai – 28.1. klo 13.00 ja 17.00

Viikko 5/2024

Perjantai – 2.2. klo 19.00

Lauantai – 3.2 klo 13.00 ja 17.00

Sunnuntai – 4.2. klo 13.00

Viikko 6/2024

Perjantai – 9.2. klo 19.00

Lauantai – 10.2. klo 13.00 ja 17.00

Sunnuntai – 11.2. klo 17.00

Näytelmä oli erittäin kehuttu ja sai erittäin hyvää palautetta.

“Etsitään hyvänäköistä mutta huonokuuloista miestä omilla hampailla tai hyvillä proteeseilla varustettuna.”

Määrätietoinen ja aikaansaava Muori (Miia Hautamäki) on kyllästynyt näkemään tuttuja lähinnä kuolinilmoituksissa ja päättänyt etsiä itselleen uuden kumppanin nykyaikaa hyödyntäen Tinderistä.

Perikunta (Miia Silvennoinen, Matti Pihlaja ja Tanja-Kettula-Pihlaja) pelästyy perintönsä puolesta ja muorin touhuja varmistelemaan lähetetään mytologian opintojaan aloitteleva tyttärentytär Veera (Miia Kivioja). Muori ei kuitenkaan jarruttelua hyväksy ja pian tuvassa nähdään toinen toistaan persoonallisempi kosija, joina mm. Henkka Uimonen ja Pekka Alakoski taipuvat jälleen moneksi. 

Farssin ainekset alkavat olla kasassa kun joukkoon lisätään lisää kyläläisiä, peräkammariin peliensä pariin jämähtänyt Onni-poika (Pekka Alakoski) vanhempineen, sekä ajokorttinsa menettänyt Penttilän pappa (Juhani Alakoski). Vilahtaapa lavalla pari tuttua roolihahmoa edellisestäkin Keskikylän näytelmästä, jos tarkkaan katsoo.

Muorin rempseästä menosta ja sattumuksesta toisensa perään huolimatta sivutaan näytelmässä huumorin varjolla ajassamme näkyviä ongelmia. Moni ikäihminen kokee yksinäisyyttä, eikä kotipalveluista leikkaaminen ainakaan auta asiaa. Nykytekniikan mahdollisuuksista huolimatta koemme monella elämän alueella kohtaamattomuutta, josta herätäksemme tarvitsemme jotakin puhuttelevaa kuten osuma amorin nuolesta tai sangollinen munia. 

Näytelmän on käsikirjoittanut näyttelijöidenkin ideoita hyödyntänyt viime vuoden Väärä lääkitys 3 -näytelmän ohjannut Eeva Saha. Saha iloitsee siitä miten näyttelijät ovat ottaneet tekstin omakseen ja kehittyneet tekstin tulkinnassa. –Nyt useampi viime vuonna aloittaneista tai nuorista näyttelijöistä tekee jo huomattavasti suurempaa ellei tuplaroolia. Harjulassa nähdään!

Keskikylän teatteri on toiminut lähes katkeamatta vuodesta 1930. Teatteri toimii Kurikan kansalaisopiston alaisuudessa. Näyttelijät ovat iältään n. 12-70-vuotiaita. Osa näyttelijöistä on ollut mukana vuosikausia ja osa on aloittanut syksyllä 2023.

Muissa rooleissa nähdään Jenny Kuja-Kanto Läntisen hyvinvointialueen virkaatekevän palveluesimiehen sijaisena, Merja Kuja-Kanto omalääkärinä ja kyläläisenä, Inka Kujakanto kotihoitajana sekä poliisina, Markku Hulkko kylänmiehenä ja treffikumppanina ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Amorina hääräävä Mauri Laitila. Valot ja äänet hoitaa Jemina Pihlaja.

Puffin on kirjoittanut Eeva Saha. Kuvat Hannu Mänty

 
Vieritä ylös