Tapahtumat Keskikylässä

Pysy ajantasalla, seuraa meitä Facebookissa

Jalasjärven Keskikylässä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista ilmoitamme myös Facebookissa, joten kannattaa laittaa seurantaan. Vuosittain järjestämme suurempia tapahtumia kuten Lasten maatalousnäyttelyt syksyllä. Kurikan kansalaisopiston kursseja järjestetään Harjulassa ja muissa kohteissa Keskikylän alueella ja merkittävimpänä kursseista on näytelmäkerho, mikä huipentuu keväisin yleisönäytöksiin.

Väärä lääkitys 3 näytelmä. Lue lisää täältä.

Mitä ihmeen Kulttuurikurkkauksia?

 

KURSSIN  SISÄLTÖ JA AIKATAULU: 

1.    Torstai 6.10. klo 13:00-14:30: JOHDATUS KULTTUURIKURKKAUKSIIN

Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustutaan toisiimme sekä siihen, mistä Kulttuurikurkkauksissa on kyse. Tällä kerralla viritellään hoksottimet huomaamaan oman lähiympäristön luonnon kauneus. Mietitään myös muita oman kylän vahvuuksia rennossa ilmapiirissä.

 

2.    Tiistai 18.10. klo 13:00-14:00: ELOKUVA & MUSIIKKI
Elokuvateemaan tutustutaan elokuvavisalla, mihin jokaisessa kylässä vastataan porukalla. Paras kylä voittakoon! Viritellään yhteislaulua, ja katsotaan pysytäänkö samassa tahdissa kylästä kylään.

 

3.    Tiistai 1.11.2022 klo 13:00-14:00: KUVATAIDE
Kuvataide tuntuu usein vieraalta ja kaukaiselta, mutta tarkemmin tuumattuna huomataan, että jokaisella on kotonaan tauluja, julisteita ja postikortteja. Kokeillaan konsteja katsoa tuttua taidetta uusin silmin sekä testataan värikynien soveltuvuutta omaan käteen.

 

4.    Tiistai 8.11. klo 13:00-14:00: RUNOUS
Runot ovat arkea lähellä, vaikka sitä ei heti huomaa. Laulujen lyriikat ovat runoutta, monet lorut ja runot muistetaan kouluajoilta saakka. Tällä kerralla kuullaan erilaista runoutta ja kokeillaan laittaa omiakin sanoja runouden muotoon.

 

 

5.    Tiistai 29.11. klo 13:00-14:00: TANSSI
Tanssiteemaan tutustutaan kevyellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen annetaan jäsenten virittäytyä tunnelmatanssiin. Jokaisen keho on omanlaisensa eikä oikeaa tai väärää tapaa liikkua ole. Tällä kerralla hyvästellään toisemme ja lähetetään raikuvat terveiset kylästä kylään.

 

Kulttuurikurkkauksia on Kurikan  kansalaisopiston ja Kulttuurihyvinvointia etänä hankkeen suunnittelema kurssi, jossa jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Tapaamiskerroilla tutustutaan eri taiteenlajeihin yhdessä tekemällä ja kokemalla. Kulttuurikurkkauksiiin voi osallistua omien taitojen ja kiinnostuksen mukaan. Osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta taiteen lajeista. 

Kurssi toteutetaan hybridimallina, jossa ohjaajan kanssa on yksi lähitapaaminen ja neljä etätuokiota. Kaikkiin osallistutaan omalla Harjulassa kylätalolla, joten luvassa on virkistäviä hetkiä ja yhdessäoloa. Etätapaamisiin osallistutaan yhteensä viidestä eri kylästä viiden ryhmän voimin. 

Kurssi on suunnattu erityisesti ikääntyville. Kurssille ilmoittaudutaan Kurikan kansalaisopiston sivujen kautta, ja se on osallistujilleen maksuton. Ilmoittautumisaika: 1.8.2022 0:00-28.9.2022 23:59 

Opettaja: 

 

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujalalla on pitkä kokemus ikääntyvien ryhmäohjaamisesta. Hän hyödyntää työskentelyssään kulttuurisia menetelmiä tärkeimpinä työkaluinaan innostaminen, kannustaminen ja ilo.

Lasten maatalousnäyttely 17.9.2022

Lasten maatalousnäyttelyt Harjulassa Keskikylässä Jalasjärvellä

Keskikylän Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weeks ago
Keskikylä

Tuli hieno pääsiäiskokko! Kiitos kaikille osallistujille ja kokkovärkkien lahjoittajille! See MoreSee Less

Tuli hieno pääsiäiskokko! Kiitos kaikille osallistujille ja kokkovärkkien lahjoittajille!
1 month ago
Keskikylä

Pääsiäislauantainan Maneesilla ja Harjulassa tapahtuu, tule sinäkin!
Talutusratsastusta Maneesilla 18:00 (3€)
Buffetti/grilli Harjulassa 18:00 (käteis- ja korttimaksu)
Kokkoa ruvetaan sytettelemään 19:30 aikoihin (säiden salliessa)
See MoreSee Less

Pääsiäislauantainan Maneesilla ja Harjulassa tapahtuu, tule sinäkin!
Talutusratsastusta Maneesilla 18:00 (3€)
Buffetti/grilli Harjulassa 18:00 (käteis- ja korttimaksu)
Kokkoa ruvetaan sytettelemään 19:30 aikoihin (säiden salliessa)

Comment on Facebook

Tänään Maneesilla talutusratsastusta ja kepparia klo 18.00. Vohluja, makkaraa, kahvia ja rinkeliä Halrjulassa 18.00. Kokkoa ruvetaan sytyttelemään 19.30 aikoihin. Tervetuloa!

2 months ago
Keskikylä

Tervetuloa Toimelaan sunnuntaina 25.2.! Tekemistä löytyy kaikenikäisille 😊 Nyt on myös hyvä hetki käydä läpi kaappeja ja tuoda juuri sinulle tarpeetonta tavaraa myyntiin, kirppispöytä on maksuton. See MoreSee Less

Load more

Vieritä ylös