Tapahtumat Keskikylässä

Pysy ajantasalla, seuraa meitä Facebookissa

Jalasjärven Keskikylässä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista ilmoitamme myös Facebookissa, joten kannattaa laittaa seurantaan. Vuosittain järjestämme suurempia tapahtumia kuten Lasten maatalousnäyttelyt syksyllä. Kurikan kansalaisopiston kursseja järjestetään Harjulassa ja muissa kohteissa Keskikylän alueella ja merkittävimpänä kursseista on näytelmäkerho, mikä huipentuu keväisin yleisönäytöksiin.

Väärä lääkitys 3 näytelmä. Lue lisää täältä.

Mitä ihmeen Kulttuurikurkkauksia?

 

KURSSIN  SISÄLTÖ JA AIKATAULU: 

1.    Torstai 6.10. klo 13:00-14:30: JOHDATUS KULTTUURIKURKKAUKSIIN

Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustutaan toisiimme sekä siihen, mistä Kulttuurikurkkauksissa on kyse. Tällä kerralla viritellään hoksottimet huomaamaan oman lähiympäristön luonnon kauneus. Mietitään myös muita oman kylän vahvuuksia rennossa ilmapiirissä.

 

2.    Tiistai 18.10. klo 13:00-14:00: ELOKUVA & MUSIIKKI
Elokuvateemaan tutustutaan elokuvavisalla, mihin jokaisessa kylässä vastataan porukalla. Paras kylä voittakoon! Viritellään yhteislaulua, ja katsotaan pysytäänkö samassa tahdissa kylästä kylään.

 

3.    Tiistai 1.11.2022 klo 13:00-14:00: KUVATAIDE
Kuvataide tuntuu usein vieraalta ja kaukaiselta, mutta tarkemmin tuumattuna huomataan, että jokaisella on kotonaan tauluja, julisteita ja postikortteja. Kokeillaan konsteja katsoa tuttua taidetta uusin silmin sekä testataan värikynien soveltuvuutta omaan käteen.

 

4.    Tiistai 8.11. klo 13:00-14:00: RUNOUS
Runot ovat arkea lähellä, vaikka sitä ei heti huomaa. Laulujen lyriikat ovat runoutta, monet lorut ja runot muistetaan kouluajoilta saakka. Tällä kerralla kuullaan erilaista runoutta ja kokeillaan laittaa omiakin sanoja runouden muotoon.

 

 

5.    Tiistai 29.11. klo 13:00-14:00: TANSSI
Tanssiteemaan tutustutaan kevyellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen annetaan jäsenten virittäytyä tunnelmatanssiin. Jokaisen keho on omanlaisensa eikä oikeaa tai väärää tapaa liikkua ole. Tällä kerralla hyvästellään toisemme ja lähetetään raikuvat terveiset kylästä kylään.

 

Kulttuurikurkkauksia on Kurikan  kansalaisopiston ja Kulttuurihyvinvointia etänä hankkeen suunnittelema kurssi, jossa jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Tapaamiskerroilla tutustutaan eri taiteenlajeihin yhdessä tekemällä ja kokemalla. Kulttuurikurkkauksiiin voi osallistua omien taitojen ja kiinnostuksen mukaan. Osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta taiteen lajeista. 

Kurssi toteutetaan hybridimallina, jossa ohjaajan kanssa on yksi lähitapaaminen ja neljä etätuokiota. Kaikkiin osallistutaan omalla Harjulassa kylätalolla, joten luvassa on virkistäviä hetkiä ja yhdessäoloa. Etätapaamisiin osallistutaan yhteensä viidestä eri kylästä viiden ryhmän voimin. 

Kurssi on suunnattu erityisesti ikääntyville. Kurssille ilmoittaudutaan Kurikan kansalaisopiston sivujen kautta, ja se on osallistujilleen maksuton. Ilmoittautumisaika: 1.8.2022 0:00-28.9.2022 23:59 

Opettaja: 

 

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujalalla on pitkä kokemus ikääntyvien ryhmäohjaamisesta. Hän hyödyntää työskentelyssään kulttuurisia menetelmiä tärkeimpinä työkaluinaan innostaminen, kannustaminen ja ilo.

Lasten maatalousnäyttely 17.9.2022

Lasten maatalousnäyttelyt Harjulassa Keskikylässä Jalasjärvellä

Keskikylän Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago
Keskikylä

Mukula-teatteri Keskikylässä!Hae mukaan iloiseen Mukula-teatteriin!

Kevät tulee kohisten ja sen myötä käynnistyy taas uusi Mukula-teatterin harjoituskausi. Muistat ehkä Mukula-teatterin aikaisemmat näytelmät Fedja-setä, kissa ja koira sekä Ella ja kaverit rakentavat ihmekoneen?

Tänä vuonna etsimme mukaan kirjoittamisesta, puvustuksen suunnittelusta ja näyttelemisestä innostuneita n. 10-13-vuotiaita lapsia. Tuleva näytelmä nimittäin käsikirjoitetaan kokonaan itse!

Mukula-teatteri kokoontuu aikaisemmista vuosista poiketen Keskikylän Harjulassa maanantaisin 3.4.2023 alkaen klo 18.30-20. Lapsen tulisi pystyä sitoutumaan harjoituksiin. Harjoittelemme leirinomaisesti viikolla 5.-10.6. koulujen päätyttyä sekä heinäkuun viimeisellä viikolla ennen esityksiä. Esitykset pidetään elokuun ensimmäisellä viikolla ennen koulujen alkua. Ilmoittautuminen päättyy 29.3.2023.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu: gest.fi/customers/kahbef/5022
See MoreSee Less

Mukula-teatteri Keskikylässä!
2 weeks ago
Keskikylä

Toiminnanjohtaja kävi kylässä, Kurikan Jalasjärven Keskikylässä.

Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä on perustettu noin 10 vuotta sitten ja se kokoontuu parin kuukauden välein. Tilaisuuksissa vaihdetaan tietoja ja ideoita, varmistetaan tapahtumien aikataulutuksia päällekkäisyyksien välttämiseksi jne. Hieno konsepti! Onko muilla paikkakunnilla vastaavaa?

Tällä kerralla yhteistyöryhmällä oli vieraita. Reijo Hämäläinen Kurikan kaupunki kertoi erityisesti turvallisuuteen / varautumiseen liittyvistä asioista, mm. kyläradiotoiminnasta. EPK:n toiminnanjohtaja esittäytyi ja kertoi ajankohtaisia asioita maakunnallisesta toiminnasta. Ajankohtaisteemoilla jatkoi myös Leader Liiveri.

Kiitos kyläilykutsusta!
See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Load more

Vieritä ylös